Kopieerbeveiliging DSi gekraakt

Nintendo heeft net als ieder ander bedrijf dat games en consoles uitbrengt last van piraterij. Voor elke handheld die het bedrijf heeft uitgebracht zijn er wel flashkaarten te verkrijgen waarmee zo ongeveer elk uitgebracht spel illegaal en gratis te spelen is.

Met de komst van de DSi probeerde Nintendo dit misbruik de kop in te drukken, aanvankelijk met succes. Bekende en veelverkochte kaartjes voor de DS, zoals de R4DS, werken namelijk niet meer in Nintendo's nieuwste mobiele spelcomputer. De beveiliging van de DSi, die onlangs uit is gekomen in Japan en volgend jaar op de Europese markt zal verschijnen, is nu toch gekraakt. De Acekard 2i-cartridge maakt het mogelijk om gekopieerde games op te starten op de handheld. De cartridge kan de ingebouwde kaartlezer voor microsd- of microsd-hc-flashkaartjes gebruiken en wordt bediend via het touchscreen. Verder kun je er mp3's mee afspelen en savegames mee beheren.

FOK!games is fel tegenstander van het kraken en illegaal omzeilen van kopieerbeveiligingen, alsmede het gebruik van deze apparatuur! Dit bericht is enkel geplaatst vanwege de nieuwswaarde. Reacties waarin gesuggereerd of gezegd wordt hoe dit apparaat te verkrijgen is, alsmede reacties van mensen die beweren een dergelijk apparaat te bezitten, zullen daarom onmiddelijk verwijderd worden.