Gameplaybeelden Warhammer 40K: Space Marine gelekt

Jaren geleden besloot een bedrijf genaamd Games Workshop om hun succesvolle tabletop strategygame Warhammer naar de verre toekomst uit te breiden met Warhammer 40.000. Beide franchises waren erg succesvol en worden tot de dag van vandaag nog gespeeld. Bovendien bieden ze inspiratie voor gamedevelopers.
De jongste toevoeging aan de reeks videogames die op Warhammer 40.000 gebaseerd zijn is Warhammer 40.000: Space Marine. THQ heeft deze game nog niet officieel aangekondigd, maar de eerste gameplaybeelden zijn nu gelekt. In deze game vecht je als Space Marine voor The Empire, de menselijke factie in de intergalactische oorlog die in de toekomst woedt.

De game is een third person shooter waarbij de focus zowel op ranged combat als melee combat ligt. Space Marines zijn namelijk niet alleen uitgerust met zware guns, maar ook met zwaarden en kettingzagen om aliens die te dichtbij komen snel te kunnen afslachten. In onderstaand filmpje kun je bekijken hoe dat in-game er uit zal zien.

Mocht het filmpje niet werken, dan kun je hier kijken.

Aangezien de game nog niet officieel is aangekondigd kunnen we slechts gissen naar de platforms waarvoor de game ontwikkeld wordt. Het filmpje is er een van de Xbox 360-versie, dus het is redelijk zeker dat de game naar de console van Microsoft zal komen. De geruchten gaan dat de game ook op de PC en PlayStation 3 uit zal komen.