[Update] Rock Band 23 mei, DLC-prijzen bekend

Update 16.21
Inmiddels zijn de prijzen voor DLC bekend geworden. De losse tracks zullen 160 MS Points gaan kosten, in tegenstelling tot de 80 MS Points die losse tracks in de VS kosten.

Update 11.44
De game zal in eerste instantie alleen in Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland te krijgen zijn, andere Europese landen en Australië zullen de game later krijgen.
In Europa krijgen we niet de Special Edition die in de VS verscheen, maar een Instrument Edition, die alleen een drumstel, microfoon en gitaar bevat. Deze moet 169 euro gaan kosten. Hier zit dus niet de game bij. De game zul je los aan moeten schaffen voor een prijs van 69,99 euro. Instrumenten zijn ook los te koop; draadloze gitaren zullen 79,99 euro gaan kosten en voor de drumkit ben je 89,99 euro kwijt.
Voor degenen die de import-versie is er goed nieuws; de exclusieve Europese tracks zullen als downloadable content verschijnen in de PlayStation Store en Xbox Marketplace.

Oorspronkelijk bericht
Het gerucht ging al langer, maar nu is ook bevestigd dat Rock Band vanaf 23 mei in de Europese winkels zal liggen. Helaas voor de PlayStation- en Wii-bezitters klopte ook het gerucht dat de game de eerste maanden slechts op de xbox 360 zal verschijnen. Deze versies van de game zullen in de zomer uitkomen.

De Europese versie van de game zal licht anders zijn dan de Amerikaanse. Zo krijgen we hier muziek van Oasis, Blur en Die Toten Hosen. Vanaf 27 mei zullen ook de downloadbare nummers beschikbaar worden in de Europese PlayStation Store. Daarmee komt het aantal speelbare nummers op 70 te liggen.

Over de Europese prijzen is nog steeds niks zeker. De geruchten van €169,- voor het hele pakket, €69.99 voor alleen het spel, €79.99 voor de gitaar en €89.99 voor het drumstel zijn nog niet bevestigd of ontkrachtigd. Dat zal EA later vandaag doen op een persconferentie.