GDC: PlayStation 3 hoofdplatform voor Lucasarts

Lucasarts heeft gekozen om de PlayStation 3 als hoofdplatform te nemen. Dit is echter geen positief nieuws voor de PlayStation 3. Toen Lucasarts begon aan Star Wars: the Force Unleashed hadden zij nog geen PlayStation 3 dev-kit tot hun beschikking. Zij begonnen dus op de Xbox 360 om de game vervolgens te porten naar Sony's machine. Dit porten is echter één van de grootste uitdagingen geweest voor het developer-team, dat ze hebben gekozen voortaan eerst te beginnen met de PlayStation 3 uitvoering en deze vervolgens over te zetten naar de Xbox 360.

Het probleem was dat ze in de beginperiode aan de slag gingen met de Xbox 360 versie, ondanks dat ze de dev-kits voor de PlayStation 3 nog niet hadden. Toen ze daadwerkelijk konden werken aan de PlayStation 3 port, was de orginele build al zo vergevorderd dat het overzetten enorm lastig bleek te zijn. Ze maken voortaan een basisversie op de PlayStation 3 om deze daarna multiplatform te maken naar de Xbox 360.

De PlayStation 3 blijkt steeds vaker een obstakel te zijn voor multiplatform-games. Spellen als GTA IV hebben enorme vertragingen opgelopen om het feit dat de PlayStation 3 zich lastig leent voor het overzetten van een game.