Hang de held uit in Champions Online

De liefde voor superhelden is groot bij Cryptic, zij maakten eerder al City of Heroes en City of Villains. Hun nieuwste project heet Champions Online en is volgens Cryptic zelf “de eerste echte actie MMORPG”. Champions is gebaseerd op de Champions pen-and-paper RPG van begin jaren tachtig. Het opbouwen van je personage zal ook gaan volgend de regels van deze RPG. Je zult verder veel helden en schurken tegenkomen die bekend zijn van de Champions verhalen.

In Champions zal het mogelijk zijn je eigen superheld te creëren met bijna ontelbare aanpassingsmogelijkheden. Daarbij kun je een verhaal verzinnen bij je held en hem zelf bedachte superkrachten geven. Het is zelfs mogelijk om een aartsvijand voor je superheld te bedenken, welke je dan zult bevechten tijdens je superhelden leven.

Een releasedatum voor Champions is er nog niet, wel is bekend dat het spel op de PC en Xbox 360 zal uitkomen. Om alvast een eerste indruk te krijgen van het spel kun je de hieronder staande screenshots bekijken.