Microsoft nog steeds bezig met Halo-film

Ondanks de terugtrekking van Fox en Universal uit het Halo-film project, is Microsoft nog steeds bezig om de film rond te krijgen. Het bedrijf zou in gesprek zijn met andere distributeurs die de film moeten maken en uitbrengen. Dit zei Ken Kamins, die namens Peter Jackson spreekt.

Vooral de aansturing van de executive producers zou aanleiding zijn geweest om door te gaan met het project. Eigenlijk zijn alle voorbereidingen zo goed als af, wat grotendeels is gedaan in Nieuw-Zeeland bij de visuele studio Weta Digital.

De reden waarom Fox en Universal zich hebben teruggetrokken zou komen door het budget voor de film. Die zou gestegen zijn naar boven de 135 miljoen dollar, wat ze een te groot risico vonden. Kamins zei echter dat deze bedrijven te grote winstmarges probeerden af te dwingen, hun zin niet kregen en daarom zijn gestopt met de film:

"[...]
Basically, they said that in order to move forward with the film, the filmmakers had to significantly reduce their deals. They waited until the last minute to have this conversation. Peter and Fran, after speaking with their producing partners and with Microsoft and Bungie, respectfully declined.
[...]"


Ook zouden de filmgiganten geen vertrouwen hebben in regisseur Neill Blomkamp, die verantwoordelijk is voor stukjes uit Halo 3.