Info over mini-games in Undercover: Dual Motives

Later dit jaar komt de PC-adventure Undercover: Operation Wintersun uit. Dit spel gaat over een Britse professor, Russell, die in de Tweede Wereldoorlog door de Britse geheime dienst wordt ingezet om in Nazi-Duitsland uit te zoeken hoe ver men is met het ontwikkelen van kernwapens en atoomwetenschap. Voor de Nintendo DS komt een spin-off onder de naam Undercover: Dual Motives. In dit spel speel je dezelfde Britse professor, maar dan in zijn jongere jaren. Dual Motives is grotendeels point'n'click maar er zitten ook een hoop mini-games in, die uiteraard gebruik maken van de functies van de DS.

Uitgever Anaconda heeft aan de hand van een persbericht en enkele screenshots een tipje van de sluier opgelicht over het soort mini-games dat je kan verwachten. Zo zullen er puzzels zijn op basis van Morse-code, waarbij je met de stylus een boodschap moet overseinen. Ook moet je een kluis zien te kraken en diverse sloten open zien te breken of wurmen. Met je stylus kan je bijvoorbeeld een de binnenkant van een cijferslot natekenen om uit staaldraad een passende loper te maken. Om de aandacht van een dove collega te trekken moet je met een blaaspijp een steentje afschieten. Dit doe je door met de stylus te richten en in de microfoon te blazen.

Tijdens het spel speel je zowel met Russell als met secretaresse Audrey. Beiden hebben zo hun sterke en zwakke punten. Je kan op elk moment tussen de twee wisselen, en het inactieve personage is dan zichtbaar op het bovenste scherm (behalve tijdens mini-games). Op sommige momenten zullen de twee samen moeten werken. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet duidelijk.

Undercover: Dual Motives wordt ontwikkeld door de Oostenrijkse ontwikkelaar Sproing en zal in eerste instantie op de Duitse markt uitkomen. Dit zal in augustus van dit jaar gebeuren. Daarna volgt de Engelse versie, maar wanneer dat precies is, is nog niet bekendgemaakt.