Microsoft over Home en Little Big Planet

Tijdens de GDC liet Sony een nieuwe game getiteld Little Big Planet en hun nieuwe online community service Home zien. Natuurlijk werd de concurrentie gevraagd naar hun mening en Microsoft liet bij monde van de algemeen directeur van de Microsoft's Game Developer Group weten dat ze onder de indruk zijn van Little Big Planet.

Hij herkent in de Trophies wel aspecten die hun oorsprong in Achievements kennen, maar ziet ook dat Sony er een andere richting mee op wil dan Microsoft. Natuurlijk kon hij niet zomaar een compliment maken, dus werd er ook een kleine veer in de eigen kont gestoken:

"I think there is very much a vision that people see it and it looks cool but it's fundamentally separate from the games – or at least what they've shown so far. It's a cool world but it's like a little game by itself. Our approach is the other way around; it's that games are the center and that's the star of the show, that's what people buy the console for."

Little Big planet vond hij "very cool", maar zei tegelijk dat er niet veel games zijn die deze aanpak volgen. Er is niet veel om in te halen, aldus de algemeen directeur.