Interview met Hiromichi Tanaka (Square-Enix)

De website Cubed3 heeft een interview gehad met Hiromichi Tanaka van Square-Enix. De belangrijkste punten uit het interview lees je hier:

De 20e verjaardag van Final Fantasy zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Naast de eerder aangekondigde remakes van Final Fantasy I en II voor de PSP komen er nog meer games voor verschillende consoles

De Chrono reeks (Chrono Trigger en Chrono Cross) is nog niet dood. Er staat nog niets gepland als opvolger, maar in de toekomst gaan we waarschijnlijk Chrono Trigger wel terugzien. De kans is op dit moment 50-50 dat we CT terug gaan zien op de Virtual Console van de Wii, het enige 'probleem' is de rechten welke liggen bij werknemers die intussen Square-Enix hebben verlaten.

Final Fantasy XI komt niet naar de Wii. De online structuur van Nintendo (Friendcodes) is niet geschikt voor MMORPGs. Square-Enix en Nintendo zoeken echter naar een oplossing hiervoor.

Secret of Mana en Seiken 3 zullen niet snel geport/remade worden in de toekomst. S-E gaat liever verder met de Mana serie in de richting die ze nu opgegaan zijn met Children of Mana, Heroes of Mana (beide DS) en Dawn of Mana (PS2)

Final Fantasy III voor de DS is 3D geworden omdat de game zo een groter publiek in het Westen zou aanspreken. In Amerika zijn er ruim 330.000 units van de game verkocht en in Japan hikken de verkopen tegen de één miljoen verkochte exemplaren aan. Verwacht wordt dat de game ook in Europa redelijk tot goed gaat verkopen.

Er is nog duidelijkheid over een eventueel hergebruik van de FFIII-engine voor andere DS games, maar Square-Enix begrijpt wel dat het efficienter is om een engine te hergebruiken in plaats van steeds een nieuwe te maken zoals ze over het algemeen doen.