Details Europese PS3-launch

Phil Harrison heeft gesproken en hij sprak over de Europese launch van de PS3-console. De datum waarop de console beschikbaar moet zijn is 3 maart 2007. Tegelijk met de launch zal er een gigantische firmware-upgrade beschikbaar zijn, die multi-tasking in de XMB zal toevoegen, nieuwe items in de XMB, nieuwe opties voor je digitale foto-album, een Playstation Store Profiel en een betere connectie met de PSP. Sony wil in dezelfde periode een TV tuner voor de PS3 uitbrengen, en de TIVO-mogelijkheden voor de PS3 zullen terug keren.

In de Europese launch-window zal ook de HDip-camera uitkomen. Deze camera zal hoge kwaliteitsbeelden via een ethernetpoort naar je PS3 kunnen sturen. Keyboards, headsets en muizen zal Sony niet zelf uit gaan brengen, omdat third-party accesoires vaak goedkoper zullen zijn.
De Playstation Store zal uitgebreid worden met een "Sing Store", waar je liedjes voor Sing Star zult kunnen kopen.

In Europa zal alleen de 60 GB uitvoering uit komen. Een reden hiervoor werd niet gegeven, maar de 20 GB versie is dus geschrapt. Er zullen tevens geen VGA-kabels uitgebracht worden door Sony.

Daarnaast wilde Harrison nog kwijt dat Linux-builds geen toegang tot de RSX krijgen, omdat dit de beveiliging van de PS3 in gevaar brengt.

Dit weekend zal een speciale site online komen, waarop Europeanen hun PlayStation Network-account alvast aan kunnen maken.