[update]PlayStation 3 naar maart 2007

Het komt inmiddels niet meer als een donderslag bij heldere hemel. Al maanden wordt er gespeculeerd over problemen die bij de launch van de PlayStation 3 zouden kunnen gaan ontstaan, omdat Sony niet snel genoeg zou kunnen produceren. Sony Computer Entertainment Europe heeft nu bevestigd dat de PlayStation 3 in alle PAL gebieden, Europa, Rusland, Midden Oosten, Afrika en Australasia, uitgesteld wordt tot maart 2007. Japan en Amerika krijgen de console nog gewoon in november in handen.

Sony geeft als reden de problemen die het bedrijf heet met de Blu-Ray diodes die nodig zijn om de Blu-Ray drive werkend te krijgen. Om te zorgen dat markten als Japan en Amerika wel genoeg voorraad hebben moet Europa wijken. De planning van 6 miljoen consoles voor het eind van dit fiscale jaar zegt Sony nog gewoon te gaan halen.

[update]
De De International Herald bericht over de hoeveelheden die Sony beschikbaar zal hebben bij de launches in Japan en Amerika. In Noord-Amerika zullen 400.000 consoles beschikbaar zijn, in Japan zo'n 100.000. De Xbox 360 lanceerde met een vergelijkbaar aantal in Noord-Amerika en Japan.

Daarnaast bericht persbureau Reuters dat de productie van de PlayStation 3 pas eind deze maand zal starten.