Microsofts persconferentie

De persconferentie is begonnen geëindigd! Uiteraard was FOK!games ook live aanwezig en werd je hier live op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Dit zijn de updates:

22:30 We zijn weer online en de persconferentie is op dit moment afgelopen. Er zijn echter wel een aantal leuke dingen te vertellen. Allereerst zal het mogelijk worden om op de PC en 360 tegen elkaar te gaan spelen, ook kan je via een headset communiceren.

De mobiele telefoon zal meer betrokken worden en zo zal het in de toekomst mogelijk worden op je mobiel een auto voor bijvoorbeeld Forza Motorsport 2 aan te passen en deze vervolgens naar de Xbox te sturen. Ditzelfde is mogelijk in Windows Vista.

Natuurlijk kon de conferentie niet afsluiten zonder een teaser van Halo 3 te laten zien en dit gebeurde dan ook.

21:46 We zijn er nog steeds. MrSubtle's PDA heeft nog voor een goed uur stroom, dus we blijven volhouden. Bill Gates is nu aan het woord, en praat een hoop over de zaken en hoe Microsoft de toekomst ziet. Geen nieuwigheden of exclusieve dingen voor nu.

21:35 Nieuwe exclusieve titels! ShadowRun, een shooter met aliens die ontwikkeld wordt door Fasstudio en exclusief voor X360 en Vista uit zal komen. Hierna volgde een horror game, "I am awake". Het is de Remedy game Alan Wake. Ook deze game komt voor de Xbox 360 en Vista. Hierna maakt Bill zijn opkomst.

21:34 Marktfeitjes: Oblivion is in drie weken 1.7 miljoen keer verkocht voor beide platforms.

21:32 Dan nu de Windows-games van Microsoft. Er werden een paar Vista demo's geshowd zoals FSX en Age of Conan. Vervolgens startte de trailer van Crysis waar het perspubliek stil van werd.

21:23 Er verschijnt een tatoeage: "GTA IV". Exclusief voor X360, met content via Live!

21:22 Nog meer hardware: HD-DVD Player voor de Xbox 360! Het apparaat heeft de vorm van een Xbox, en er zullen vanaf "this holiday" 150 titels op HD-DVD verschijnen. Ze zijn ook erg direct naar de concurrent, ze willen de gebruiker de keuze geven om gebruik te maken van Next-Gen HD-DVD en Blu-Ray.

21:21 Meer marktnieuws: Door de release van de demo via Live! zijn er vijf keer zoveel exemplaren van Fight Night gepreordered dan normaal. Verder komt er een serie genaamd "Gears of War: Road to E3" in HD die gedownload kan worden.

21:17 Na een trialer van Rare's Viva Pinata volgt er een introductie van de Marketplace in die game. Je kan in de game je eigen wereld bouwen en mensen via Xbox Live uitnodigen. Hetzelfde idee als Animal Crossing dus. In Viva Pinata kan je ook voortplanten! Via een "love dance" (neuken dus) tussen twee figuurtjes kan er een nieuwe "bijgemaakt" worden.

21:11 Meer gametitels: Lost Odyssey van developer Mistwalker. Daarnaast komt er ook nog Dead or Alive xtreme 2. Vervolgens is er een filmpje van een Splinter Cell: Double Agenta begonnen. De beelden zijn in-game en prerendered maar vertonen desondanks framedrops.

21:09 Marktnieuws! Microsoft gaat zich meer op Japan richten. Ze hebben Hionobu Sakaguchi van de Final Fantasy-reeks om ze daar bij te helpen.

21:08 Meer hardware: Een (bedraade?) webcam genaamd Xbox Live Vision die een speler zichtbaar kan maken over live. Het stuurtje en de cam komen in herfst uit.

21:06 Na een indrukwekkend filmpje van Fable twee volgde een nieuwe video: Forza 2. Het was een CGI filmpje met een paar racemonsters. Er zullen zo'n 300 auto's in de game zitten, en je kan met z'n 12'en tegelijkertijd op Live. Er komt een wireless stuurtje met force feedback die Forza 2 zal ondersteunen.

21:02 Microsoft laat nu alle games zien die het afgelopen jaar te koop waren. zoals Ghost Recon en CoD2. Daarnaast zijn er filmpjes van Test Drive unlimited, NCAA Football 07, Dead rising, Dance Dance Revolution, Prey, Superman Returns, Crackdown, Ninety Nine Nights en Gears of War. Het publiek klapt mager na het zien van de filmpjes. Er zullen "this holiday" zo'n 160 nieuwe titels voor de Xbox 360 verschijnen. Nu start de presentatie van een nieuwe game. FABLE 2! Meer volgt!

20:54 Nu verschijnen er allemaal arcadegames in beeld. Pac-Man, Ultra Mk3, Street Fighter II, Dig Dug, Rally X, Time Pilot, Scrampble, Frogger, Defender en allerlei Konami en Namco games. Verder komt er ook nog een Sonic uit. Al deze games worden grafisch geupdate zodat ze geschikt zijn voor HD. Er komen meer dan 100 nieuwe games naar Xbox live. Als laatste wordt er bekend gemaakt dat Lumines ook naar Xbox Live komt.

20:51 Nu praat Moore over Xbox 360 lifestyle en imago.

20:50 Peter Moore is nu aan het woord. Hij vertelt over de entertainment divisie bij Microsoft die onder zijn tak komt. Verder grapt hij dat tijdens de Xbox 360 tekorten geen consoles verstopt waren in Area 51. Ze hebben in 8 maanden 5 miljoen units verkocht, meer dan PS2, Xbox en PS1. De vergelijking met iPod wordt gemaakt: de iPod verkocht 5 miljoen exemplaren in 30 maanden.

20:41 Het is begonnen! Er verschijnt een trailer van een game die er grafisch geweldig uitziet. Om MrSubtle te quoten: "Holy Shit". Er verschijnen allemaal dingen in beeld. Veel bloed, geweldig geluid en de naam Cliff Blezinski van Gears of War verschijnt in beeld.

20:37 Het kan nu elk moment beginnen. De zaal zit stampvol met cameraploegen en fotografen. De schrijvende pers mag helaas geen foto's nemen, dus beelden zijn alleen voor de cameramensen.

20:22 De zaal is vol! Er is zojuist aangekondigd dat de persconferentie over 10 minuten gaat beginnen.

20:19 Op het scherm verschijnen nu allemaal verschillende gamertags van de aanwezige pers: Number 25 Kikizo etoychest Gizmo Firme Sharky Godfree bldipert E Storm Kameo Uxb Hymacgn en Evil Munkey voor degenen die graag pers in hun lijst willen hebben.

20:14 Marco heeft met een Nederlandse contactpersoon van Microsoft gesproken die hem vertelde dat de presentatie vooral op games gericht is. Verder zitten er een aantal spectaculaire onthullingen tussen. Het scherm laat nu "Welkom" in verschillende talen zien, dus Microsoft is op de internationale toer.

20:06 De zaal loopt al goed vol. Het scherm laat net als de persbadge foto's van personen zien uit verschillende landen. Verder schallen er gesprekken uit de speakers vanuit allerlei verschillende vreemde talen.

20:00 Inmiddels is MrSubtle aangekomen en heeft hij plaatsgenomen in een zaal die volledig Chinees is ingericht. Op het grote scherm staat nu nog E3 06 Media briefing, maar over een half uur kunnen we onthullingen verwachten.