Logitech kondigt uitbreiding G-series aan

Logitech heeft vandaag bij de E3 beurs een tweetal nieuwe producten aangekondigd, de Logitech G3 laser muis, het Logitech G11 toetsenbord en het G25 stuur.

De G3 wordt het kleine broertje van de G5 en G7 maar biedt desondanks een groot deel van de features van de G5 en G7. Zo kent de G3 ook een een resolutie van maximaal 2000dpi, welke net zoals bij z'n grotere broertjes 'on the fly' aan te passen valt. Ook kent de muis het drygrip oppervlak voor meer comfort en een betere grip op de muis en heeft het dezelfde gladde muisvoetjes. De G3 zal een prijskaartje meekrijgen van $59,99 in de Verenigde Staten en zal zowel daar als hier vanaf augustus te koop zijn.

Het G11 toetsenbord is in de basis gelijk aan het G15 toetsenbord dat Logitech eerder introduceerde met één verschil: Bij het G11 toetsenbord ontbreekt het LCD schermpje dat de G15 wel heeft. Verder zijn alle features intact gelaten, waaronder de 18 G-keys en 3 shift modes. Het G11 toetsenbord is vanaf juli te koop voor $69,99 in de Verenigde Staten, een Europese prijs is nog niet bekend.

In een volledig aparte press-release kondigde Logitech vandaag ook een racestuur aan met G25 als naam. De G25 is het meest geavanceerde stuur van het bedrijf en kent onder andere als features 6 versnellingen, twee-motorige force feedback, 900 graden sturen en is volledig uit kwaliteitsmaterialen opgebouwd. Een releasedatum of prijs voor dit product is nog niet bekend.