World of Warcraft binnenkort als bordspel

Fantasy Flight Games, bij de liefhebbers van bordspellen onder meer bekend van de Doom, Lord of the Rings en Warcraft bordspellen, brengt binnenkort ook een bordspel uit van World of Warcraft.



Het bordspel van World of Warcraft, dat overigens gespeeld kan worden met 2 tot 6 personen, lijkt net als het computerspel behoorlijk groot te worden. En dan bedoelen we niet alleen groot in mogelijkheden en inhoud. Het spelbord alleen al is grofweg 55 x 85 centimeter groot, en de ongeveer 1000 overige onderdelen waar het spel uit bestaat wegen samen 4.5 kilo.




De gameplay komt zover mogelijk overeen met die van het computerspel. Je hebt de optie te reizen, te vechten, te levellen en om quests te doen. Als je levelt kan je ook kiezen welke powers je wil trainen en equippen.

World of Warcraft het bordspel kost 80 dollar en zal vanaf december te koop zijn. Als je voor 30 November een pre-order plaats krijg je ook nog eens een bronzen versie van je favoriete held (speelstuk) en een poster met de map van Lordaeron. Meer informatie over het spel vind je op de site van het spel.

Met dank aan 'cr0wn' en 'Kazu' voor het submitten!