ESRB onderzoekt sex-mod GTA:SA

De ESRB (The Entertainment Software Ratings Board) heeft in een officiële verklaring laten weten een onderzoek in te stellen naar de 'hot coffee mod' in Grand Theft Auto: San Andreas. Deze mod unlockt een 'dating minigame' waarna er allerlei sex-minigames gespeeld kunnen worden. Deze extra feature bevindt zich in de originele software en is dus door Rockstar zelf geïmplementeerd.

De ESRB is verantwoordelijk voor de age rating die spellen meekrijgen. GTA:SA heeft als oorspronkelijke rating M (>17) meegekregen. Deze rating wordt toegekend aan games met "Blood and Gore, Intense Violence, Strong Language, Strong Sexual Content and Use of Drugs". Het is onduidelijk wat voor invloed dit soort unlockable content heeft op de age rating.

Hoewel de rating waarschijnlijk hetzelfde blijft (de enige nog zwaardere rating die kan worden toegekend is 'Adults Only' die bijna alleen wordt toegekend aan extreme PC-games uit Japan) is de ESRB 'not amused'. De rating is namelijk gebaseerd op de content die zij hebben kunnen controleren. Als daarna content kan worden unlocked die zij niet hebben kunnen bekijken haalt dit de basis van het rating-systeem weg. Het zou dan namelijk mogelijk zijn om een game te maken met fluffige konijntjes die geschikt is voor alle leeftijden die na het gebruiken van een code verandert in een game met geweren en dikke prammen.