NCSoft steelt Blizzard medewerkers?

NCSoft, bekend van onder andere Guildwars en City of Heroes, heeft op korte afstand van Blizzard een kantoor in Irvine heeft geopend. Het gerucht gaat dat zij dit doen om medewerkers van Blizzard naar het bedrijf te lokken, in het bijzonder het team dat aan de WoW expansion set werkt. Dit team zou het project al verlaten hebben en intrek bij NCSoft hebben genomen. Advocaten van Blizzard zouden zelfs al bezig zijn om NCSoft tegen te houden meer Blizzard medewerkers aan te nemen.

Bij Blizzard zijn er ondertussen 42 nieuwe vacatures bijgekomen. De immense populariteit van de MMORPG kan natuurlijk de reden zijn, maar het hoge aantal kan ook een direct gevolg zijn van het wegvallen van een belangrijk team.

NCSoft zou medewerkers van Blizzard voornamelijk over laten komen om te laten werken aan Tabula Rasa, een MMORPG project van NCSoft dat al een hele lange tijd geen grote vorderingen maakt.

Mocht het gerucht waar zijn, dan moeten WoW fans nog een stuk langer op de expansion set wachten. Het wachten is daarom op een officieel bericht van zowel Blizzard als NCSoft.