Website voor adventure Metronome

Metronome is een stad, bestaande uit een chaotische verzameling huizen die willekeurig neergekwakt lijken te zijn. Allerlei machines maken deel uit van het landschap. De bewoners zijn dag en nacht bezig met allerlei klusjes. Het dagelijks bestuur ligt in handen van een dictatoriale eenheid, de Corporation, die al het land, de infrastructuur en de fabrieken bezit. Iedereen is bezeten door een vreemd verlangen om te werken; pauzes nemen is er niet bij en niemand lijkt zelfs maar na te denken over een doel.

De speler is een leerling trein-controleur. Je taak bestaat uit het controleren van de werkvisa's van de passagiers en het opnemen van hun "voice tickets". Op een dag stapt er een zwartharig meisje in wier gegevens niet kloppen. Bovendien gaat je voice recorder kapot precies op het moment dat je haar voice ticket wil controleren. Langzaam dringt het tot je door dat de wereld maar raar in elkaar zit en dat je eigenlijk niet eens weet wie je bent en wat je rol is in de enorme stad.

Je besluit uit te zoeken hoe het werkelijk zit en of de Corporation soms werkt met een geheime agenda. Dit doe je door steegjes te onderzoeken, over daken te klimmen en te luisteren naar de geluiden van de stad. Met die geluiden kan je namelijk je omgeving en je vijanden beïnvloeden. Door geluiden op te nemen kan je ze voor allerlei taken gebruiken; bijvoorbeeld harde/destructieve geluiden voor het verslaan van vijanden, melodieuze geluiden om iemand over te halen of verwarrende geluiden om je vijand af te leiden. Om de juiste geluiden te vinden zal je creatief moeten zijn met het combineren van geluiden. Denk bijvoorbeeld aan het de trap af duwen van een boekenkast, een steen door een ruit gooien of iemand zodanig op zijn zenuwen werken dat hij begint te schreeuwen.

Op de website zijn al diverse screenshots, artwork en een teaserfilmpje te bewonderen. Team Tarsier staat op de E3-beurs in Los Angeles in mei, ongetwijfeld horen we dan meer over deze game. Een releasedatum is nog niet bekend, omdat een uitgever nog niet gevonden is.