Mario Party 6 filmpjes

IGN heeft vandaag nieuwe mario Party 6 filmpjes online gezet. De filmpjes zijn gemaakt terwijl iemand de aan het gamen is, en je kunt ze hier vinden:

Filmpjes

Net zoals de vorige delen, zal ook deze Mario Party weer veel weg hebben van zijn voorgangers. Ook deze keer ren je weer met Mariokarakters over het bord terwijl je je af en toe in een minigame stort. Nieuw in deeltje zes is een dag-nachtsysteem, nieuwe karakters en minigames en natuurlijk de microfoon. Of het dag of nacht is heeft invloed op het bord en de minigames die je kunt spelen.

Een van de borden heeft een leuke nieuwe feature, je moet de sterren van iemand anders stelen in plaats van ze zelf te verdienen. Of dit voor alle borden geldt is onduidelijk, het maakt het in ieder geval moeilijker voor dezelfde persoon om steeds te winnen. Ben je goed? Dan ben je waarschijnlijk ook steeds het haasje.

De microfoon wordt ingezet bij de 1 vs 3 minigames. Verbal Assault is zo'n game. Schreeuw commando's in de microfoon om lasers, raketten en Bullet Bills op je tegenstanders af te sturen vanuit je eigen zwevende tank. Ondertussen kunnen de andere drie spelers degene met de microfoon bestoken met "energy balls". In een andere microfoongame moet je karakters uit het Mariouniversum identificeren door hun naam te roepen. Bij weer een andere game moet je karakters oproepen en ze dan commando's geven door een richting te zeggen.




Bullit Bills are go!

Een grote verbetering tegenover de vorige delen lijkt de toegenomen snelheid. In de filmpjes razen de spelers over het bord en handelen de computerspelers hun zaakjes in no-time af. In vorige delen zat je vaak nogal lang te wachten totdat de computertegenstander eindelijk alles had gedaan. Dit gecombineerd met het concept dat het nu vooral draait om het stelen van sterren kon er wel eens voor zorgen dat dit weer een heel interessante game wordt. Nu nog drie vrienden zien te regelen die een Goomba over het scherm willen dirigeren door als een drill-instructor commando's te schreeuwen.