Eenbenige slang ontdekt

In China heeft een vrouw een ontdekking gedaan die de biologische wereld wel eens op zijn kop zou kunnen zetten. De vrouw heeft namelijk een slang met een been aangetroffen. Duan Qiongxiu was doodsbang toen ze het schepsel aanschouwde.

Wetenschappers zijn nu aan het onderzoeken hoe de slang zo kon muteren. Het reptiel heeft een been, compleet met voet en tenen. "Ik werd wakker van een vreemd krassend geluid", beweert de 66-jarige vrouw uit het zuidwesten van China. "Ik deed het licht aan en zag hoe het beest met zijn poot tegen de muur omhoog wilde klimmen."

Ze was zo bang, dat ze het beest met haar schoen doodsloeg. Hierna stopte ze het in een fles alcohol. Vervolgens is het beest, met een lengte van ruim veertig centimeter en de dikte van een vinger, overgebracht naar de afdeling Levende Wetenschappen aan de West Normal University in het Chinese Nanchong.

"Het is werkelijk schokkend, maar we komen pas de oorzaak te weten als we een autopsie hebben uitgevoerd", laat slangenexpert Long Shuai weten.

Voor een foto van het vreemde schepsel, check de bron