Cursus Burgerzaken: foutje bedankt

Ineens heet je anders, ben je verhuisd, heb je een kind zonder wat gemerkt te hebben of ben je voor een dode nog behoorlijk springlevend. 25 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem overkwam het. Ze kregen ineens post van verschillende instanties, zoals de belastingdienst, waarin ze met deze zaken geconfronteerd werden. Oorzaak: een cursus Burgerzaken.

Ambtenaren van de afdeling Burgerzaken van de pas gefuseerde gemeente nabij Leiden kregen een cursus aangeboden. In deze cursus konden ze leren hoe ze in de administratie gegevens van inwoners moesten muteren. Ze oefenden met gegevens die ze zelf verzonnen hadden. Het was de bedoeling dat de gegevens niet werden opgeslagen in het systeem, wat prachtig lukte. Helaas werden de gegevens wel verstuurd naar diverse instanties, waaronder de belastingdienst en pensioenfondsen. Deze ondernamen, zoals gebruikelijk, direct actie na de ontvangst ervan. 

Voor de gedupeerde inwoners van Kaag en Braassem is er een lichte pleister op de wonde. Medewerkers van de gemeente gaan morgen bij hen langs om een bosje bloemen te brengen en excuses aan te bieden.

Met dank aan Juicyhil voor de submit