Brand verwoest basisschool; kinderen vrij

In Krimpen aan den IJssel kunnen de honderd leerlingen van de Rudolf Steinerschool een week lang niet naar school. Een brand in de meterkast zorgde ervoor dat de keuken en de aula van de school gisterenmorgen ontruimd moesten worden. Voor de school weer gebruikt kan worden zal eerst schoongemaakt moeten worden. Deze werkzaamheden zullen waarschijnlijk de hele week in beslag nemen.

De directeur van de basisschool, Els Blacquière, werd gisterenmorgen uit bed gebeld met het slechte nieuws. "Dat was even schrikken ja. Maar ik ben achteraf nog blij dat het op zondag is gebeurd. Je moet er toch niet aan denken dat er kinderen in de school zijn als er brand uitbreekt?" De geur die in de school hangt verwijst nog naar de brand en de ontmoetingsruimte van de school is zwart van het roet.

Ondanks dat de brandweer de brand snel onder controle had, is het onmogelijk les te geven. Toen de bluswerkzaamheden klaar waren, zijn alle computers uit de school gehaald, maar er is nog veel tijd nodig om de school schoon te maken.

Op advies van de brandweer blijft de school deze week verboden terrein voor docenten en leerlingen. Nooduitgangen zijn niet meer bereikbaar en de roetlaag die overal op zit zal de gezondheid van de kinderen en docenten niet ten goede komen. Ook kunnen er nog schadelijke stoffen in het dak zitten.

De ouders van de kinderen zijn gisteren op de hoogte gebracht van de brand. Kinderen die echt niet thuis kunnen blijven, bijvoorbeeld omdat beide ouders werken, kunnen bij de andere locatie van de Rudolf Steinerschool terecht.

Met dank aan HocBarr voor de submit.