Huizinga overleeft debat OV-chipkaart

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) wordt niet verantwoordelijk voor de invoering van de OV-chipkaart, in plaats van zijn staatssecretaris Tineke Huizinga (ChristenUnie). De Tweede Kamer stemde vanmiddag een 'verkapte motie van wantrouwen' weg. De VVD, SP en PVV stemden voor.

De Kamer debatteerde vanmiddag over het besluit van vijf grote consumentenclubs om zich terug te trekken uit het overleg met de staatssecretaris rond de OV-chipkaart. Zij hebben er niet het vertrouwen in dat de problemen rond de kaart betreffende de tarieven, de privacy en het voortbestaan van de strippenkaart nog worden opgelost.

VVD en PVV hadden per motie voorgesteld om Huizinga van het project af te halen, omdat er onder haar leiding onvoldoende voortgang in het project zit. "Deze staatssecretaris is niet in staat om de goede beslissingen te nemen", aldus Barry Madlener (PVV).

De Krom diende geen motie van wantrouwen in, omdat die 'het toch niet zou halen'. De coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie, maar ook D66 vatten deze motie echter wel zo op en eisten onmiddellijk een stemming.


OV-chipkaart (foto: DAG)