Onderzoek Bonaire gaat door

Het onderzoek op Bonaire naar de vermiste Marlies van der Kouwe gaat door. De politie doet geen inhoudelijke mededelingen over het onderzoek, behalve dat er geen aanwijzingen zijn dat Marlies dood is. De kans dat de 24-jarige apothekersassistente nog leeft wordt echter steeds kleiner.

Met ruim 60 man, onder wie de kustwacht en rangers van natuurorganisatie Stinapa, wordt op het eiland naar Marlies gezocht. Ook het vliegtuig dat al twee keer 's nachts heeft gevlogen, een Dash 8, gaat komende nacht weer met infrarood zoeken naar mogelijke 'afwijkende warmtebronnen'. "Ook als iemand dood is, geeft het lichaam nog dagenlang warmte af", zegt korpschef John Schagen tijdens de persconferentie. De ouders van Marlies, vanuit Nederland aangekomen op Bonaire, waren niet aanwezig bij de persconferentie.

Intussen loopt er een intern onderzoek naar de inschatting van de situatie door de politieagenten die waren gewaarschuwd dat er een meisje van haar fiets was getrokken. De agenten sloegen geen groot alarm toen zij de fiets van Marlies in de nacht van zaterdag op zondag vonden. Pas anderhalve dag later werd de zaak groot, toen de vermissing officieel een ontvoering werd. De korpschef laat onderzoeken of de bewuste agenten een inschattingsfout hebben gemaakt.

Verder meldde Schagen dat de ooggetuigen, medewerkers van het Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire, Marlies wel wilden helpen maar dat niet konden doen omdat zij op een afgesloten terrein zaten.