Verdachte dodelijk stuntongeluk Utrecht vrijgelaten

Een 18-jarige jongeman uit Utrecht die vastzat in verband met het ongeluk vorige week met een mogelijk stuntende motorscooterrijder, is vrijgelaten. De jongen was één van de drie inzittenden van een auto die op de Wittevrouwensingel bij het Griftpark in botsing kwam met de motorscooter. Daarbij kwam de scooterrijder, de 19-jarige Boy van den Ham, om het leven. De vrijgelaten jongeman geldt nog wel als verdachte.

In eerste instantie werd er bericht dat Van den Ham vorige week woensdag aan het stunten was in verband met de opnamen van een videoclip voor een rapgroep. Getuigen zeggen echter dat de opnamen voor de clip al voorbij waren en dat daarna iedereen de motoren startte en in de rondte reed. Ineens kwam er een grijze auto keihard aangereden waarvan de bestuurder aan zijn handrem trok.  Van der Ham botste op deze auto met de dood tot gevolg.

De politie zegt er nu ook niet zeker van te zijn dat de verongelukte motorscooterrijder aan het stunten was: ''Voor ons is wel duidelijk dat de motorrijder deel uitmaakt van de groep, maar niet vast staat dat hij onverantwoord reed. Wellicht is te snel geconcludeerd dat de motorrijder schuld zou hebben aan het ongeluk'', aldus een Utrechtse politiewoordvoerster.

De leden van rapformatie 3D Entertainment, de groep waarvoor de opnames gemaakt werden, betuigen op hun website hun medeleven met de nabestaanden. ''Het is een grote droefenis en we hebben er echt geen woorden voor... Boy, rust in vrede.''