Open dag Hells Angels goed bezocht

De Hells Angels Amsterdam zijn verbaasd over de grote belangstelling voor hun open dag, die gisteren werd gehouden. President Daniël 'Unu' Uneputty zegt dat hij niet had verwacht dat er zoveel mensen zouden komen. De Amsterdamse motorclub, die meestal gesloten is voor buitenstaanders, houdt regelmatig een open dag voor de buren. Gisteren waren echter nog veel meer belangstellenden naar het terrein getogen.

De open dag trok een uiteenlopend publiek, onder wie ouders met kinderen. Ook de Solexclub uit Texel was er met snorfietsen. Compleet met lange jassen en pothelmen togen ze op hun Solex naar het terrein van de Angels aan de Wenckebachweg. "We hadden een rondrit door Amsterdam en hoorden dat de Angels een open dag hadden hier. Eigenlijk zijn we praktisch hetzelfde: leren jassen en motoren. Wel iets kleiner qua kracht, maar we hebben een bult overeenkomsten", grapt een deelnemer.

's Avonds werd een feest gegeven voor 'het goede doel'. De opbrengst van het benefietfeest gaat grotendeels naar de Angels, die dit jaar nog een feestje willen vieren vanwege het dertigjarig bestaan van de Amsterdamse afdeling. Een deel gaat naar de kankerbestrijding.

Uneputty vindt het slechte imago rond de motorclub onterecht: "We zijn een motorclub, niets meer en niets minder." Volgens hem zijn de overheid en 'de hetze van justitie' verantwoordelijk voor de negatieve beeldvorming. Zo zijn er rechtszaken geweest over moord en deelname aan een criminele organisatie. Die laatste zaak werd afgeblazen na fouten van het Openbaar Ministerie. Een kort geding tussen gemeente en de club resulteerde erin dat ze een stuk grond bij hun clubhuis binnen twee jaar moeten teruggeven aan de gemeente. "Als ze dat willen dan krijgen ze dat gebied terug", zei Uneputty.


Hells Angels president Daniël 'Unu' Uneputty  (foto: DAG)