Canadese dief steelt 3000 fietsen

De Canadese politie heeft in Toronto een man opgepakt die bijna drieduizend gestolen fietsen in zijn bezit had. De politie was hem op het spoor gekomen na een plotselinge toename van fietsdiefstallen in de stad.

Politieagenten in burger hebben de afgelopen maanden diverse lokfietsen in de stad geplaatst, in de hoop fietsendieven te kunnen betrappen. Ze betrapten de man toen die een handlanger vroeg om de fietssloten te kraken. Vervolgens vonden agenten maar liefst 2865 gestolen fietsen in diens tweedehandswinkel en woning.

Na het nieuws dat de dief was opgepakt bekend werd, meldden zich vijftienduizend slachtoffers van fietsdiefstal bij de politie, in de hoop hun stalen ros terug te krijgen. Meer dan vierhonderd fietsen zijn inmiddels terug bij hun rechtmatige eigenaar. Fietsen die overblijven zullen worden geveild.

De fietsendief is momenteel op borgtocht vrijgelaten, maar moet in september voor de rechter verschijnen. De officiële aanklacht behelst 58 gevallen van diefstal en het bezit van inbrekersgereedschap.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de vertaling en de submit.