The Police stopt definitief

Na honderdvijftig concerten is er een einde gekomen aan de eenmalige comeback-tour van The Police. De Britse band nam donderdag afscheid van zijn fans in Madison Square Garden in New York. Frontman Sting, gitarist Andy Summers en drummer Stewart Copeland hebben gedurende veertien maanden optredens gegeven.

Tijdens het laatste concert speelde het trio klassiekers als 'Roxanne', 'Every breath you take' en 'King of pain'. Na vier nummers bedankte Sting zijn bandmaten 'voor jullie muzikaliteit, jullie kameraadschap, jullie vriendschap en jullie begrip'. Die fijne samenwerking was geen vanzelfsprekendheid. "De ware overwinning van deze toer is dat we elkaar niet hebben gewurgd", zei de 56-jarige muzikant. The Police heeft er bewust voor gekozen om de comeback-tour te eindigen in de Amerikaanse wereldstad. Het eerste Amerikaanse optreden van de band vond dertig jaar geleden plaats in New York, in de legendarische club CBGB's.

De comeback-tour, die volgens The Police geen vervolg zal krijgen, gaat de boeken in als een van de succesvolste aller tijden. Alleen al vorig jaar verdiende de band 92 miljoen euro met 54 optredens. In september gaf The Police een concert in de Amsterdamse Arena.

 



The Police live in 2008.