Passagiers geven dronken chauffeur aan

Vakantiegangers die met een touringcar onderweg waren naar Engeland, hebben gisteravond de politie gebeld vanuit de bus omdat de chauffeur dronken was. De man reed slingerend over de weg en had eerder overgegeven, waardoor de passagiers zich onveilig voelden en besloten de politie in te lichten.

In verschillende steden werden mensen opgehaald, waarna de bus richting Engeland zou vertrekken. Volgens de passagiers van de touringcar reed de bestuurder met hoge snelheid slingerend over de weg, waarbij hij rakelings langs auto's scheurde. Dat de chauffeur ook al een keer had gekotst hielp de passagiers niet mee om zich op hun gemak te voelen.

Eenmaal in Breda moest de chauffeur een blaastest afleggen, die in zijn nadeel uitviel. Toen hij daarop werd aangehouden, verzette de man zich hevig. Later bood hij op het politiebureau zijn excuses aan en bekende hij vier biertjes te hebben gedronken. Een bloedtest zal echter laten blijken hoe hoog zijn alcoholpromillage was. Vanochtend mocht de man weer huiswaarts keren. De Engelandgangers konden overigens met een paar uur vertraging hun reis vervolgen.