Marktplaats-dief zet spullen op Marktplaats

Internetsite Marktplaats heeft dankbaar gebruikt gemaakt van de vele services die het internet te bieden heeft, en dan met name die van Marktplaats zelf. Een dief stal onlangs zes laptops en enkele andere kostbaarheden bij het bedrijf. De dief wilde die spullen snel verkopen, en deed dit, jawel, op Marktplaats.

De politiewoordvoerder van het korps Flevoland kan erom lachen: "Het is een bizarre wending in deze zaak. Op 7 maart werd bij het bedrijf in Emmeloord ingebroken. Daarbij werden onder meer zes laptops gestolen. Nadat er aangifte was gedaan is het inbraakteam van ons korps ermee aan de slag gegaan." Marktplaats zelf ging ook aan de slag om de gestolen spullen terug te vinden, en trof deze tot grote verbazing aan op de eigen site.

De politiewoordvoerder licht toe: "We werden getipt en een rechercheur van ons deed zich daarna voor als potentiële koper en maakte een afspraak om de laptops te komen bekijken. Hij moest zich daarvoor op een adres in Amsterdam melden", vertelt Dortland. ,,Daar aangekomen bleek het inderdaad te gaan om de gezochte spullen en de aanbieder, een 21-jarige Amsterdammer, kon direct worden aangehouden."