Rendement AEX vier procent over 2007

Icoon BeursDe belangrijkste graadmeter op de Amsterdamse beurs, de AEX-index, sloot vandaag het jaar af op bijna 516 punten. Hiermee heeft de beurs over 2007 een rendement opgeleverd van vier procent. De Midkap-index, waar middelgrote aandelen zijn vertegenwoordigd, had een bedroevend resultaat van min drie procent.

De best presterende fondsen op de AEX waren dit jaar het grootste staalconcern ter wereld ArcelorMittal (66 procent) en navigatieproducent TomTom (57 procent). In de Midkap deden Tele Atlas, die waarschijnlijk overgenomen wordt door TomTom, het goed met een rendement van 76 procent. Baggeraar Boskalis had ook een prima jaar met een plus van 67 procent.

De slechts presterende aandelen kwamen dit jaar op naam van de uitzendbranche. Randstad liet een verlies zien van bijna 50 procent. Het Midkap-fonds USG People boekte een verlies van 44 procent.

In Amerika deed de beurs het beter dan de Nederlandse indices. De Dow Jones liet een gemiddeld rendement van zeven procent zien. Dit ondanks de dalende dollar en de aanhoudende hypotheek- en kredietcrisis die het jaar 2007 kenmerkten.


ArcelorMittal het best presterende AEX-fonds van 2007