Licht blijft aan bij Oranje - Wit Rusland

De afsluiting van de stroom bij de interland Nederland - Wit Rusland is van de baan. Dat heeft het bestuur van het platform van ondernemingsraden in de energiesector LME zaterdag laten weten. De wedstrijd wordt woensdagavond in het PSV-stadion in Eindhoven gespeeld.

Het platform, waarin de centrale ondernemingsraden van de stroomleveranciers Delta, Eneco Energie, Essent en Nuon samenwerken, wilde met de actie protesteren tegen de voorgenomen splitsing van de energiebedrijven. De voetbalbond KNVB dreigde de vier bestuursleden van het LME persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de financiële schade van de actie.

De LME zegt dat het nooit de intentie heeft gehad de stroom in het stadion daadwerkelijk af te sluiten. ''Op 30 augustus is een notariële akte opgemaakt waarin staat dat het LME nooit voornemens is geweest om tot stroomafsluiting over te gaan. Wij zijn medewerkers van energiebedrijven. Wij zijn niet op deze wereld om de kwaliteit van de stroomlevering aan te tasten'', aldus voorzitter Jan de Jong. ''Onze zorg is nou juist dat deze kwaliteit wordt aangetast door het splitsingsvoorstel. Het gaat ons erom dat Nederland en vertegenwoordigers van de Eerste en Tweede Kamer wakker worden en gaan begrijpen dat dit voorstel desastreus is voor onze bedrijven.''

De Tweede Kamer heeft de splitsingswet al aanvaard. De Eerste Kamer moet er nog een besluit over nemen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.