Boze buurman redt leven vallende vrouw

Icoon BizarEen man die zich ergerde aan het lawaai boven hem, heeft waarschijnlijk het leven gered van zijn Zuid-Koreaanse bovenbuurvrouw. Toen hij zijn hoofd uit het raam van zijn flatwoning in Londen stak om zijn ergenis in woorden uit te drukken, zat de Zuid-Koreaanse even later opeens bij hem in de kamer.

De 29-jarige Orlando Fonseca was afgelopen zaterdag de WK-wedstrijd van zijn land Portugal tegen Iran aan het kijken, maar werd daarbij gestoord door geschreeuw van boven. Hij werd boos en wilde iets naar boven schreeuwen, toen hij zag dat zijn buurvrouw Kim Koeon uit haar raam gevallen was en zich met haar vingertoppen aan de vensterbank vasthield.

Toen Kim de man zag opduiken uit het raam onder haar, twijfelde ze geen moment en liet ze zich vallen. Fonseca schrok, maar wist de vrouw toch op te vangen. "Het gebeurde allemaal heel snel en ik wist haar makkelijk binnen te krijgen, maar het heeft mijn armen veel pijn gedaan (...) Ze moet in shock zijn geweest. Ze bleef maar huilen en zei dat het haar speet, maar moest toen opeens lachen", aldus de redder in nood.

Kim heeft enkel wat snijwonden en builen overgehouden aan haar avontuur. "Die man heeft mijn leven gered. Ik wil hem zien en bedanken", liet ze vanuit het ziekenhuis weten.