Man rijdt 90 kilometer met handgranaten rond

Icoon BinnenlandsEen 56-jarige man uit het Noord-Brabantse Boxmeer heeft bijna negentig kilometer met twee handgranaten rondgereden om ze bij een politiebureau af te geven. Bij graafwerkzaamheden in de tuin van zijn nieuwe huis vond hij de twee roestige granaten. Hij besloot ze vervolgens naar het politiebureau in Tilburg te brengen.

Na negentig kilometer gereden te hebben met de explosieven, Mill-granaten van Engelse makelij uit de Tweede Wereldoorlog, leverde hij ze keurig netjes af op het politiebureau. De agenten op het bureau waren niet al te blij met het pakketje en schakelden direct het Explosieven Opruimings Commando (EOC) in. De gehele straat waarin het politiebureau zich bevindt, werd hierbij enige tijd afgesloten. Later zijn de granaten op een verlaten weiland tot ontploffing gebracht.

De man zei de reis naar Tilburg te hebben gemaakt omdat hij "nog niet zo bekend" was in zijn nieuwe woonplaats. De politie heeft de man sterk afgeraden nog eens met handgranaten te gaan rijden; mocht hij nog eens iets tegenkomen, dan moet hij de politie naar hèm toe laten komen.


Een Mill-granaat