Korpschef vreest criminelen bij Turkse toetreding EU

BuitenlandsKorpschef van de regio Zuid-Holland Zuid Ruud Bik waarschuwt vandaag in het Algemeen Dagblad voor een toestroom van criminelen als Turkije lid zou worden van de Europese Unie (EU). Volgens Bik dreigt dan hetzelfde te gebeuren als met de toetreding van voormalige Oostbloklanden. Uit deze en aangrenzende landen kwamen vanaf toen steeds meer criminelen naar ons land.

Wanneer Turkije EU-lid wordt, zullen criminelen uit landen als Irak, Syrië en Armenië via Turkije naar West-Europa komen om hun slag te slaan, zo vreest Bik. Het soort misdaden die dit soort lieden plegen, noemt Bik 'mobiel banditisme': Ze plegen tientallen inbraken in één nacht en rijden daarna met de buit terug naar hun thuisland.

Volgens Bik zou het niet meer dan normaal zijn dat wanneer een nachtelijke patrouille op een auto met een Litouws kenteken stuit, deze auto standaard gecontroleerd wordt. Hij pleit verder voor een systeem waarbij kentekens van alle passerende auto's automatisch worden geregistreerd. Dat zou een ideaal middel zijn om buitenlandse criminelen op te sporen.


Met dank aan woessie, Aka-Zigor en Bonny40 voor de submit.