Stroomuitval zorgt voor chaos in Moskou

NootjesBV had ons via de nieuws-submit te melden:

Chaotische taferelen in Moskou vandaag, nadat in grote delen van de stad de stroom uitviel. De stroomuitval zou volgens het Russische elektriciteitsbedrijf JES veroorzaakt zijn door een brand en explosie in een verdeelstation. Volgens medewerkers zou dit gebeurd kunnen zijn door slijtage. Het station dateert van 1963.

De stroomuitval zorgde ervoor dat verkeerslichten niet meer werkten, waardoor er veel verkeersongelukken waren. Ook het openbaar vervoer kwam op veel plekken tot stilstand. Duizenden mensen zaten hierdoor uren opgesloten in de metro. Op de Moskouse aandelenbeurzen werd de handel enige tijd stilgelegd en in delen van de stad werkte ook de watervoorziening niet meer.

Door een sneeuwbaleffect als gevolg van de stroomuitval zaten aan het eind van de ochtend grote delen van Zuid-Moskou en gebieden daaromheen zonder stroom. Zelfs de op 200 kilometer van Moskou gelegen stad Toela had te kampen met stroomuitval. Volgens JES verspreidde de storing zich vanaf 13.00 uur niet meer verder.