Champions League: Uitslag Chelsea-Liverpool

Icon Sport - Champions LeagueChelsea - Liverpool, de tweede halve finale in de Champions League, is gelijk geëindigd. Op Stamford Bridge wisten beiden Engelse clubs niet tot scoren te komen.

De wedstrijd op Stamford Bridge begon rustig en zoals verwacht maakte Chelsea het spel. Met controlerend spel en rustige opbouwen van achteruit probeerde het een gaatje te vinden in de verdediging van Liverpool. Dit was erg lastig voor Chelsea want Liverpool had zijn zaakjes goed op orde. De eerste echte kans deed zich pas voor na een kwartier spelen. Didier Drogba schoot in het strafschopgebied hard voorlangs en Gudjohnson miste de rebound.

Na 20 minuten begon ook Liverpool wat meer aan te vallen en dit resulteerde in een enorme kans voor Riise. De Noor kwam één op één voor Cech te staan, maar hij schoot recht op de keeper. Snel daarna miste Frank Lampard de beste kans van de eerste helft. Een teruggekopte bal van Cole volleerde Lampard hard over. In de verdere eerste helft werden er weinig aanvallen gecreëerd. Er werd vooral gestreden op het middenveld: Gerrard aan de zijde van Liverpool, tegenover Makelele bij Chelsea. Toch kreeg Liverpool nog een grote kans om met 1-0 te rusten. Milan Baros kopte in de 40e minuut knap binnen, maar Cech redde goed op de inzet.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd. Beide elftallen vielen gecontroleerd aan en speelden behoudend, waardoor echt uitgespeelde kansen zeldzaam waren. Na een uur spelen werd de wedstrijd wat harder en vielen er enkele gele kaarten. José Mourinho probeerde met de inbreng van Arjen Robben voor Tiago de wedstrijd naar zich toe te trekken. Liverpool bracht op zijn beurt aanvaller Cissé in het veld. Robben kon Chelsea niet over het dode punt helpen en ook Cissé kon geen potten breken.

Een kwartier voor het eind werd Mateja Kezman ingebracht voor Cole en hij pakte binnen een minuut gelijk een gele kaart. Toch kreeg Kezman nog een grote kans, maar goed verdedigen van Carragher zorgde dat hij niet op goal kon schieten. Langzaam liep de wedstrijd naar het einde en beiden teams leken tevreden zijn met de uitslag: 0-0.

Over zes dagen is de return in Liverpool. Chelsea heeft de beste papieren, omdat het thuis de nul heeft gehouden. Toch mag men Liverpool zeker niet onderschatten, want in de vorige ronde werd op Anfield Road nog gewonnen van Juventus.

Chelsea - Liverpool 0-0