Geen DNA verdachten op stoeptegel

JahWe, DrJackle en Elgigante hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOp de stukken stoeptegel die op 9 januari door twee Rijswijkse jongemannen van een viaduct werden gegooid is geen DNA van de verdachten gevonden. De stukken stoeptegel sloegen door de ruit van de auto van een 30-jarige Udense automobiliste. De vrouw raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Eén van de verdachten, de 18-jarige Davy V., heeft bekend dat hij samen met een andere verdachte stukken stoeptegel van het viaduct heeft gegooid. Hij zegt niet meer te weten wie het fatale stuk tegel gooide. Twee andere verdachten zaten verderop in een auto te wachten. Overigens is V. de enige verdachte die een bekentenis heeft afgelegd.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat de tegel onderzocht op DNA, zou wel een menselijke haar op de tegel hebben gevonden. Het is nog onbekend van wie de haar is. Ook zat er bloed van het slachtoffer op de tegel.

Het OM klaagt de vier Rijswijkse jongeren aan voor moord. Voordat ze de steen door de ruit van de Udense vrouw gooiden, wierpen ze ook al een zak puin van een ander viaduct. De zak landde op een vrachtwagen. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Ruim een week na het incident arresteerde de politie de 4 verdachten. De verdachten zijn 18, 19 en 22 jaar oud.