Transaviapassagier moet kosten overlast betalen

Icoon Binnenlands nieuwsEen amokmakende passagier van vliegmaatschappij Transavia moet opdraaien voor de kosten van zijn wangedrag. De Nederlander misdroeg zich in 2003 tijdens een vlucht van Tenerife naar Amsterdam dusdanig dat door het vliegtuigpersoneel werd besloten een extra stop te maken in Portugal en de man over te dragen aan de politie.

De rechter bepaalde begin februari dat de man ongeveer 6000 euro moet betalen aan Transavia voor de kosten van de onvoorziene tussenlanding. De luchtvervoerder was een procedure gestart om de kosten terug te krijgen. Transavia wil vaker schadeclaims gaan indienen tegen misdragende passagiers. "We doen er alles aan om overlast in te dammen", zei een woordvoerster vandaag.

De KLM, het moederbedrijf van Transavia, stelt in een verklaring dat het belangrijk is dat er nu een duidelijke gerechtelijke uitspraak is. Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij probeert altijd de schade te verhalen. "Laatst had iemand een paar stoelleuningen gemold. Zijn ticket is ingetrokken en hij moest de schade direct betalen", verklaarde een KLM-woordvoerder. Volgens hem is een gedwongen tussenlanding bijna nooit nodig. "We hebben handboeien aan boord."