Quarantaine op luchthaven door knoflook

Icoon Buitenlands nieuws Door een pakketje waaruit gassen lekten is vanmiddag een gedeelte van het Esenboga vliegveld in het Turkse Ankara onder quarantaine gesteld. Ook de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis is afgesloten. In totaal moesten 27 mensen naar het ziekenhuis vervoerd worden. Dat hebben diverse Turkse media donderdag gemeld. De luchthaven wordt nu zwaar bewaakt.

Het pakketje bevond zich op de cargoafdeling toen een aantal personeelsleden zich rond 11.40 uur onwel begonnen te voelen. De brandweer en andere hulpdiensten waren snel ter plaatse, waarna duidelijk werd dat er meer personeelsleden onwel waren geworden. De slachtoffers roken een vreemde geur, en zijn direct uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Volgens officiële berichten zijn de mensen die naar het ziekenhuis zijn overgebracht niet ziek.

Op dit moment wordt het pakje van ongeveer 30 à 40 cm. door experts onderzocht. Onofficiële bronnen melden dat het pakketje van Peking onderweg was naar de Chinese ambassade in Ankara. Het is nog onduidelijk wat er in het pakketje zat.

Update 19.18 uur
Een grondig onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de 27 medewerkers onwel werden van de geur van knoflook. Een vat knoflook lekte op de postpakketjes, waardoor het leek alsof er een irriterend gas uit vrijkwam. De luchthaven en het ziekenhuis zijn inmiddels weer vrijgegeven, alle medewerkers maken het goed.

Luchthaven Esenboga in Ankara
Luchthaven Esenboga in Ankara