Taxichauffeur Ibrahim ideale matchmaker

XinXin herschreef het volgende bericht en stuurde het via de nieuws-submit naar ons:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen partner vinden in New York is niet gemakkelijk. Als je echter goed genoeg zoekt, dan kun je alles vinden in New York. Voor singles die het zat zijn om bars af te gaan, of bijvoorbeeld geen zin meer hebben om het internet af te struinen, is er nu een nieuwe optie: taxichauffeur Ahmed Ibrahim!

De 50-jarige Egyptische immigrant organiseert gratis blind-dates vanuit zijn taxi. Naar eigen zeggen lukt hem dat zeker vier keer per week. "New York is een moeilijke stad om te daten. Ik heb veel mensen horen huilen in deze taxi, veel mensen met gebroken harten ontmoet. Soms misten geweldige mensen elkaar op een paar minuten, de een stapte mijn taxi in terwijl de ander net uitgestapt was."

Het grappige is dat het initiatief ook nog werkt. Natalie Dillon kan daar alles over vertellen. Ze stapte met een aantal vrienden in Ahmed’s taxi om naar een feestje te gaan. De taxichauffeur hoorde dat het gesprek op de achterbank ging over hoe moeilijk het wel niet was om een fatsoenlijke vriend te vinden, en vertelde de dames dat hij matches maakte. "Eerst was ik wel sceptisch, maar daarna dacht ik: dit is New York, wat zou het", aldus Dillon. Ze bedacht zich dat Ahmed als taxichauffeur veel mensen ontmoette, beschreef wat voor man ze zocht en gaf haar mobiele nummer. Zes maanden later kreeg ze een telefoontje van de taxichauffeur met de mededeling dat hij een man voor haar gevonden had. "Ik kon het niet geloven", aldus Dillon. Al snel voerde ze enkele telefoongesprekken met de uitverkoren 34-jarige advocaat Martin Karamon. Een paar weken later hadden ze een date. Alles ging goed. Nu, zes maanden later, zijn de twee nog steeds verliefd en hebben ze een goede relatie.

Ahmed kwam op het idee door een gesprek met een meisje in zijn taxi, die geen vriendje kon vinden. Ze gaf Ibrahim haar nummer. Drie dagen later stapte een man in zijn taxi die geen vriendin kon vinden. Ibrahim gaf zijn nummer door aan het meisje. Drie weken later belde ze terug dat ze een date hadden gehad en dat ze geweldig met elkaar konden opschieten. "Ik dacht: oh mijn god, dit is mijn nieuwe project", aldus Ahmed Ibrahim.

Mocht je je afvragen hoe het met het liefdesleven van deze taxichauffeur zelf zit, maak je geen zorgen. Ibrahim zelf is namelijk al voorzien. Hij heeft een vriendin. Een vriendin die hij ontmoette in zijn eigen taxi.

Taxichauffeur Ibrahim
Taxichauffeur Ahmed Ibrahim