Bus met Nederlanders stort naar beneden

In het noorden van Oostenrijk is vanochtend een touringcar met onder andere Nederlandse passagiers aan boord van de weg geraakt en zes meter naar beneden gestort. Bij het ongeval kwam een Hongaarse vrouw om het leven. Tien passagiers raakten gewond, waarvan vier zwaar. Aangezien de bus slechts vijftien inzittenden telde, behoren vermoedelijk ook enkele Nederlanders tot de gewonden.

Rond vier uur 's morgens reed de Duitse bus, die op weg was naar Salzburg, in een hevige sneeuwbui over de snelweg A1, toen het voertuig van de weg raakte. De bus kwam terecht in een lager gelegen weiland en gleed nog enkele meters door voor hij uiteindelijk tot stilstand kwam. Bij de val werd een Hongaarse passagiere uit de touringcar geslingerd en door het voertuig verdrukt.

De chauffeur van de bus zou niet gewond zijn geraakt en is meteen na het ongeval ondervraagd. Het voertuig reed op winterbanden, maar was niet uitgerust met veiligheidsgordels. In de bus zaten naast Nederlanders en Hongaren ook Duitsers.