Bush favoriet bij Britse bookmakers

Icoon US verkiezingen 2De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen steeds dichterbij en George Bush is nu de favoriet bij de Britse bookmakers. Wie bij een van de beroemde kantoren van Ladbrokes of William Hill twee euro inzet op de president krijgt er, mits Bush wint, drie euro en zeven cent voor terug. Wie gokt op John Kerry krijgt bij winst van de senator een inzet van twee euro meer dan twee keer zo veel terug: 4,75 euro.

Veel mensen denken dat de videoboodschap aan het Amerikaanse volk van Osama Bin Laden Bush in de kaart zal spelen. "Er wordt sinds vrijdag bijna alleen nog maar op een overwinning van Bush gegokt", aldus Warren Lush van Ladbrokes. De dagen voor de boodschap werd er juist met de dag meer op Kerry gegokt.

Sinds de videoboodschap zijn de gokbedragen een stuk hoger geworden, aldus Graham Sharpe van William Hill. Hij meldt de afgelopen dagen boden te hebben gehad van 26.500 dollar en 40.000 pond, beide op de zittende president.

Er worden bij de Britse Bookies veel meer weddenschappen afgesloten dan bij de voorgaande Amerikaanse verkiezingen, in 2000. Er zou tot nu toe al liefst vier keer zo veel gewed zijn. "Het zijn misschien wel de belangrijkste verkiezingen ooit", aldus Lush.