Amstel Hotel waarschijnlijk week gesloten

In verband met de vondst van de legionellabacterie in douches blijft het luxueuze Amstel Hotel in Amsterdam waarschijnlijk nog een week gesloten. Eerst moet het watersysteem waarin de bacterie is ontdekt worden schoongemaakt. Het restaurant van het hotel gaat mogelijk dinsdag weer open.

Volgens de VROM-inspectie van donderdag is in het Amstel Hotel de preventieve norm overschreden, die het ministerie van VROM voor legionellabesmetting hanteert. Er is echter geen duidelijkheid over hoe erg de besmetting precies is. Wel meldde een woordvoerder van het ministerie dat "de bacterie in dit geval nog niet op zijn ergst is en dat er nog mogelijkheden zijn om maatregelen te treffen."

Het Amstel Hotel heeft inmiddels een brief gestuurd aan alle gasten die de afgelopen drie weken in het hotel hebben overnacht. Hierin staat meer informatie over de besmetting. Een woordvoerder van de GG&GD (Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst) Amsterdam meldde dat deze mensen zich in principe niet hoeven te laten onderzoeken.