Kabinet wil onderhandelen met vakbeweging

Icoon politiek binnenland nieuwsHet kabinet wil weer onderhandelen met de vakbeweging en de werkgeversorganisaties. Dit meldt Trouw, die zich baseert op bronnen rond de betrokken partijen. Het kabinet is bereid om over alle punten te praten, van prepensioen tot AOW.

Vandaag zal staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie opnieuw met de sociale partners praten. De FNV zal hier overigens niet bij zijn. Hoewel een woordvoerder van de vakcentrale graag langs wil komen bij de staatssecretaris, zal deze wel wat in te brengen moeten hebben. "Voor alleen het vaststellen van een verslag van de gespreksronde komen we niet", aldus de woordvoerder van de FNV. Conclusies uit eerdere gesprekken van afgelopen week zullen onderwerp van gesprek zijn, komend weekend zal Van der Knaap het kabinet bijpraten over de ontmoeting van vandaag.

Onduidelijk is of het kabinet daadwerkelijk bereid is om water bij de wijn te doen, en waaruit een eventuele lijmpoging van het kabinet zal bestaan. Herman Wijffels, de voorzitter van de Sociaal Economische Raad, is door de vakcentrales inmiddels naar voren geschoven om eventueel op te treden als onafhankelijk bemiddelaar.