Twee gegijzelde Italiaanse vrouwen weer vrij

Mrln en Mattt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws De twee Italiaanse hulpverleensters die in Irak waren ontvoerd zijn dinsdag overgedragen aan een Italiaanse diplomaat in Irak. Dit nieuws is door de Italiaanse regering bevestigd. De vrouwen, die op 7 september samen met twee Irakezen werden ontvoerd, waren werkzaam voor de organisatie 'Een Brug naar Bagdad'.

De Italiaanse premier Berlusconi heeft verklaard dat de 29-jarige vrouwen het goed maken. Hij heeft hun familieleden ingelicht over de vrijlating, en verwacht dat ze snel weer thuis zullen zijn. "Vannacht zullen Simona Pari en Simona Torretta thuis zijn." Een woordvoerder van de premier verklaarde bovendien dat de twee tegelijkertijd ontvoerde Iraakse vrouwen ook zijn vrijgelaten.

De omstandigheden rondom de vrijlating van de twee vrouwen zijn nog onduidelijk. Volgens de Kuweitse krant al-Rai al-Aam hadden de gijzelnemers een bedrag van één miljoen euro geëist. De helft hiervan zou maandag al door de ontvoerders zijn ontvangen. Vorige week werd nog op een islamitische website verklaard dat de vrouwen geëxecuteerd zouden zijn. Deze berichten konden toen niet bevestigd worden.

Italiaanse hulpverleensters
De twee Italiaanse hulpverleensters