'Overlast A'damse Diamantbuurt overdreven'

Volgens de Amsterdamse hoofdcommissaris van politie Van Riessen is de overlast van een groep jongeren in de Amsterdamse Diamantbuurt sterk overdreven. Dat zegt hij in het Amsterdams Stadsblad. Van Riessen haalt in het artikel uit naar het PvdA-deelraadslid Van Amerongen, die de problemen in de buurt onder de aandacht probeert te brengen.

Van Riessen zegt dat de PvdA'er liegt over de terreur van een groep van 50 jongeren uit de buurt. Van Amerongen wil dat Van Riessen publiekelijk excuses aanbiedt voor die uitspraak, anders stapt de politicus naar de rechter. Volgens de in de Diamantbuurt woonachtige Van Amerongen is er wel degelijk sprake van 'terreur'. Van Riessen liet via een woordvoerder weten niet te peinzen over excuses.

De politie en het stadsdeel lieten dinsdag in een brief aan de bewoners weten dat er geen sprake is van terreur in de Diamantbuurt en in de van Woustraat. De afgelopen drie weken bleef het overigens sowieso opvallend rustig in de buurt. Dit zou mede komen doordat de politie na de golf van media-aandacht de surveillances heeft opgeschroefd.