Tennis: Uitslag damesfinale US Open

Svetlana Kuznetsova heeft zojuist haar eerste Grand Slam-titel gewonnen. De als negende geplaatste Russin versloeg in de finale van de US Open in New York haar landgenote Jelena Dementieva, als zesde geplaatst, in twee sets: 6-3 en 7-5.

Het was de eerste Grand Slam-finale voor de 19-jarige Kuznetsova en dat was in het begin te zien. Ze speelde slordig en leverde gelijk haar eerste opslag in. Maar ook Dementieva, die bekend staat om haar zwakke opslag, werd gelijk gebroken, en de stand was weer gelijk. In de zesde game brak Kuznetsova haar tegenstandster opnieuw en kon ze even later de eerste set pakken.

De tweede set ging lang gelijk op, met breaks over en weer. Op 5-5 leverde Dementieva opnieuw haar service in, waarna Kuznetsova in de game daarna wel haar service kon houden. Met een mooie opslag won ze de wedstrijd en bezorgde ze Dementieva haar tweede verlies in een Grand Slam-finale dit jaar. Eerder verloor ze op Roland Garros van Anastasia Myskina, ook al een Russin. Omdat op Wimbledon nog een andere Russin, Maria Sjarapova, zegevierde is dit dus de derde zege van een Russin in een Grand Slam-toernooi op rij.

In de nacht van zondag op maandag spelen de Australiër Lleyton Hewitt (4) en de als eerste geplaatste Roger Federer uit Zwitserland de herenfinale.