Adoptie-ouders veroordeeld voor ondervoeding kinderen

zipdisk had ons via de nieuws-submit te melden:

Woensdag is in de Verenigde Staten een echtpaar officieel aangeklaagd omdat ze hun zoons bijna van de honger lieten omkomen. Dat heeft het openbaar ministerie gemeld.

De zaak gaf aanzet voor hervorming van de dienst voor kinderbijstand. De zaak kwam in oktober 2003 aan het licht nadat een 19-jarige zoon werd betrapt terwijl hij in het vuilnis van de buurman naar eten zocht. De jongeman was slechts 1.20 m en woog amper 20 kilo. Later vonden autoriteiten ook nog drie jongere zoons die een ernstig groeigebrek vertoonden als gevolg van ondervoeding.

Eind februari waren de jongens alweer zes tot vijftien kilo bijgekomen en 3,8 tot 16,5 centimeter gegroeid. Het echtpaar verklaarde dat de jongens al eetstoornissen hadden voordat ze geadopteerd werden. Advocaten zeiden dat het paar kinderen nam die niemand anders wilde. Volgens de autoriteiten mochten de jongens echter niet in de keuken van het gezin komen, kregen ze koud pannenkoekenbeslag te eten en aten ze zelfs ruwe bouwvezelplaat.

Bij het echtpaar woonden ook nog twee geadopteerde meisjes en een pleegkind. Deze vertoonden geen sporen van ondervoeding. Alle zeven kinderen werden opgevangen door de kinderbescherming.