Computerstoring op trouwdag

Valentijnsdag heeft voor honderden stellen in Thailand niet gebracht waar zij de dag eigenlijk op hoopten. De koppels wilden trouwen, maar konden door een computerstoring niet in de echt worden verbonden. De storing vond plaats in de provincie Pitsanulok.

Het registratiesysteem voor het huwelijk gaf de geest terwijl de stelletjes stonden te wachten om het ja-woord te geven. Zij moesten daardoor minstens een extra 24 uur ongetrouwd blijven. Voor velen was dat een enorme teleurstelling.

Ondanks deze storing slaagden vele honderden andere paren er wel in te trouwen, soms op behoorlijk vreemde manieren. Zo gaven dertien koppels elkaar het ja-woord in duikuitrusting diep in de Andamanzee, voor de kust van de zuidelijke provincie Trang. Anderen deden hun zegje in een heteluchtballon.

Drie stellen uit de provincie Prachin Buri zochten het ook hogerop, zij beklommen een klif bij een waterval om zeventig meter boven de grond "ja" te zeggen. En zo waren er op Valentijnsdag vele andere bijzondere ceremonies.