Tilburgse kermis eerder van start

De Tilburgse kermis zal volgend jaar eerder beginnen. Eveneens komt er een kindermiddag, waarop kinderen goedkoper in de attracties kunnen. Dit heeft wethouder Janssen van evenementen gisteren bekend gemaakt.

De grootste kermis van de Benelux begint op vrijdag 16 juli om 22.00 uur, in plaats van zaterdagmiddag. De kermisexploitanten hoeven zodoende niet toe te kijken hoe hun attracties stil staan, terwijl het uitgaansleven in Tilburg in volle gang is. De kermis eindigt op 25 juli om 22.00 uur. In de afgelopen jaren was dit om 1.00 uur, wat echter zorgde voor veel klachten van omwonenden. Met name het afsluitende vuurwerk, dat rond 1.45 uur de lucht in ging, zorgde voor de nodige klachten.

Tevens komt de gemeente tegemoet aan de kritiek op de dure ritprijzen. Op woensdag 21 juli zal er een speciale kindermiddag zijn. Kinderen kunnen dan voor maximaal één euro in 25 attracties voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Uit een publieksonderzoek bleek dat steeds meer mensen zich ergeren aan de hoge prijzen op de kermis. Het vaste, lage tarief van zestig eurocent op de nostalgische kermis zal blijven staan.

Het college sprak zich in de evaluatie positief uit over de kermis dit jaar. Janssen roemde vooral de steeds beter wordende verstandhouding tussen de Tilburgse horeca en de gemeente. Of de veranderingen ook in 2005 standhouden, moet nog blijken. Vooralsnog gaat het om een proef.